Smiley face

Ostale usluge


Ostale usluge

Popravak karijesa je u današnje vrijeme brz i bezbolan zahvat s lijepim estetskim rješenjem koje u potpunosti (pa i bojom) simulira izgled prirodnog zuba. Na sličan način rješavamo i
traume nastale udarcem ili trošenjem na prednjim zubima. U tom slučaju iznimno je bitno simulirati prirodnu boju zuba, a sa današnjim kvalitetnim materijalima postižemo odlične rezultate.

 

Interdisciplinarni pristup dobrodošao je jer svaki pacijent zahtijeva individualni zahvat i detaljan plan terapije, koji često traži multidisciplinarnu suradnju. Pacijent s hipodoncijom
gornjeg lateralnog inciziva dobar je primjer u kojem ortodoncijom stvaramo prostor u koji oralni kirurg implantira implantat, dok je završni protetski rad djelo protetičara.

 

Bruksizam je nesvjesno (noćno) stiskanje zuba koje dovodi do pojačanog trošenja zuba, traumatskog povlačenja zubnog mesa i gubitka kosti što u konačnici može dovesti do gubitka zuba. Osim toga trauma se događa i na čeljusnom zglobu kao i na mišićima. Iako je zbog današnjeg stresnog načina života u manjoj mjeri prisutan kod svih, pacijentima s pojačanim simptomima stiskanja zuba preporučamo izradu relaksacijske udlage. Udlaga je individualna naprava izrađena prema otisku pacijenata koja se nosi noću i cilj joj je relaksirati mišiće, zglob i zaštiti zube od trošenja. Ponekad se relaksacijskom udlagom bruksizam “izliječi” jer mišići i zglob nauče novu poziciju koja ne rezultira stiskanjem zubi po noći.
Botoks je novi dodatak uslugama koje nudimo u našoj poliklinici. Iako ga češće koristimo u terapijske svrhe, u smislu unutarmišićne primjene kao još jedno rješenje kod pacijenata sa bruksizmom, moguća je primjena kod manjih estetskih korekcija borica u području oko usana i očiju. Jednostavnija verzija su hijaluronski fileri koji su u sve široj primjeni u estetskim zahvatima uklanjanja prvih znakova starenja.

Sviđa vam se stranica i želite da i drugi saznaju za naše usluge? Podijelite na društvenim mrežama!