Dječja stomatologija

Dragi roditelji, oralno zdravlje vašeg djeteta u vašim je rukama!

Dječja stomatologija obuhvaća primarnu i sveobuhvatnu prevenciju, brigu o oralnom zdravlju djece od rođenja do 18. godine života, ali i edukaciju i motivaciju roditelja o važnosti i mogućnostima očuvanja oralnog zdravlja djeteta.

Iako su usta novorođenčeta sterilna, nicanjem prvih zubića dolazi do naseljavanja kariogenih bakterija. Prvi mliječni zubi pojavljuju se u ustima djeteta u dobi od 6 mjeseci do godine dana života. Tijekom prvog susreta, pokušavamo kroz igru i smijeh priviknuti dijete na pozitivnu atmosferu u ordinaciji, upoznajemo ga sa stomatološkim instrumentima i samim doktorom dentalne medicine. Na taj način želimo da dijete stekne povjerenje u doktora dentalne medicine te da kasnije samostalno i bez straha sjeda u stomatološki stolac.

Preventivne mjere koje naši doktori dentalne medicine provode u ordinaciji su: profesionalno uklanjanje mekih naslaga, topikalna flouoridacija, pečaćenje fisura, upute o oralnoj higijeni i pravilnoj prehrani te ortodontske konzultacije.

Nažalost, često prevladava mišljenje da mliječne zube ne treba čuvati jer će izrasti drugi. Zdravlje mliječnih zubi veoma je važno jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima, a prilikom nicanja trajnih zubi, usmjeravaju njihov rast te potiču pravilan razvoj zubnih lukova. Redovitim posjetima doktoru dentalne medicine na vrijeme se može prepoznati ortodontska anomalija već u najranijoj dobi djeteta.

Naši doktori dentalne medicine blisko surađuju s roditeljima kako bi stvorili pozitivan odnos djeteta prema ordinaciji te kako bi našim malim pacijentima osigurali da se osjećaju ugodno, sigurno i opušteno.

Member of

Clear aligneri

Članstva i akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up