fbpx

Minimalno invazivna estetska stomatologija

Suvremenim konceptom brzo i bezbolno do željenih rezultata

Moderni život današnjice nerijetko nam nalaže ubrzani životni tempo te kronični nedostatak vremena za sebe. Često poželimo „zube s reklame”, međutim, ideja pomisao na nošenje aparatića godinama, česte kontrole te brušenje zubi odbije nas od te pomisli na samom početku. Upravo zbog toga te zato što volimo vidjeti zadovoljna lica naših pacijenata, filozofija Poliklinike Fiziodent polazi od suvremenog koncepta minimalno invazivne stomatologije kako bismo brzo i bezbolno stigli do cilja – lijepih i zdravih zubi.

Svakom pacijentu, uvažavajući njegove želje i preferencije, savjetujemo protokol koji će ga najbrže dovesti do rezultata koji želi. Kako bismo vam taj koncept približili, objasnit ćemo najčešće „alate” kojima se naši doktori dentalne medicine koriste na putu do cilja.

CLEAR ALIGNERI

Clear aligneri su prozirne i diskretne udlage kojima ostvarujemo ortodontski pomak zubi. Uz znanje naših specijalista ortodoncije, gotovo je svaku anomaliju moguće ispraviti clear alignerima. Uz vašu disciplinu nošenja, terapija clear alignerima traje kraće nego fiksnim aparatićem, premda postoje iznimke.
Više o clear alignerima...

HIBRIDNA ORTODONCIJA

Nerijetko je u istom zubnom luku pacijenta za neke pomake zubi superiorniji clear aligner, a za neke pomake fiksni aparatić. Zahvaljujući poznavanju obiju tehnika ortodoncije, možemo vam ponuditi kombinaciju koja će vas najbrže dovesti do ravnih zubi. Kod nekih pacijenata terapiju započinjemo clear alignerima, a završavamo fiksnom terapijom ili obratno. Također, ponekad pacijent u jednom zubnom luku nosi clear aligner, a u drugom fiksni aparatić. To nazivamo hibridnom ortodoncijom.
Naravno, sve to ovisi o vrsti vaše anomalije, zbog čega je potrebno napraviti detaljnu analizu na prvom specijalističkom pregledu.
Nakon što ortodoncijom postignemo skladan odnos između zubnih lukova te ravne zube, pacijenti se često odvaže na još neke korekcije oblika i boje zubi koje ne zahtijevaju mnogo vremena te nisu invazivne za njihove zube.
Više o hibridnoj ortodonciji...

IZBJELJIVANJE ZUBI

Ako niste zadovoljni bojom svojih prirodnih zubi, postoji mogućnost da ste idealan kandidat za profesionalno izbjeljivanje, kojim možete postići bjelje zube za nekoliko nijansi. Nažalost, ponekad postoje kontraindikacije za izbjeljivanje, zbog čega je vrlo važno da se prije samog izbjeljivanja konzultirate s doktorom dentalne medicine kako bi vam mogao individualno pristupiti i objasniti postupak.

FREE HAND BONDING I INJEKCIJSKA TEHNIKA

Ortodoncijom ne možemo promijeniti oblik zubi, već isključivo njihov položaj. Kako ništa na ljudskom tijelu nije simetrično, takav je slučaj i sa zubima. Najčešće gornji sjekutići odstupaju u obliku i dužini, što ponekad nakon ortodontske terapije vidimo kao estetski problem. Zahvaljujući kvaliteti i velikom rasponu boja današnjih kompozita (materijala za bijele ispune), moguće je brzo, neinvazivno i dugoročno riješiti taj problem. Naši doktori dentalne medicine usavršili su razne tehnike rekonstruiranja oblika zubi kompozitom te će vam rado predložiti koju tehniku smatraju najboljom za vas kako bismo zadovoljili visoke estetske kriterije današnjice. Pritom se služimo digitalnim alatima koji doktoru dentalne medicine i pacijentu omogućuju vizualizaciju predviđenog postupka. Ono što je pacijentu najčešće važno i zanimljivo je da zube pritom nije potrebno brusiti te da je cijeli postupak u potpunosti reverzibilan.

PREPLESS LJUSKICE

Potpuno keramički protetski nadomjesci postali su zlatni standard estetike u stomatologiji. Ljuskice su tanki keramički „listići” koji oponašaju prirodni izgled zuba i cementiraju se za prednju površinu zuba. Kod konvencionalnih ljuskica zub je potrebno minimalno brusiti, međutim posebnost prepless ljuskica je upravo u tome što se vaši zubi minimalno ili uopće ne diraju. Ljuskice koje je dentalni tehničar izradio prema otisku vaših zubi cementiraju se izravno na površinu zuba i tako ostaju trajno u ustima. Ljuskicama je moguće korigirati oblik, veličinu te boju zubi, međutim, ponekad postoje kontraindikacije, zbog čega su nužne konzultacije s doktorom dentalne medicine.

TABLETOPS ILI OKLUZALNE LJUSKICE

Duboki zagriz vrlo je česta ortodontska anomalija koja nam u nebrojeno situacija produžava trajanje ortodontske terapije ili je zapreka za rekonstrukciju frontalnih zuba kod neortodontskih pacijenata. Od velike je važnosti da se takav zagriz ispravi kako bi se postigao skladan i funkcionalno korektan zagriz koji neće opterećivati prednje zube, koji su kod takve anomalije često previše opterećeni silama zagriza. Kako bismo cijeli postupak podizanja zagriza ubrzali, tabletopovi su zahvat kojim se često koristimo. Naime, radi se nadograđivanju stražnjih zubi (najčešće kutnjaka i pretkutnjaka) u visinu kako bismo podigli zagriz i rasteretili zube u fronti. Cijeli postupak je neinvazivan, dakle nema preparacije (brušenja) vaših zubi. Takve okluzalne ljuskice mogu biti kompozitne, PMMA ili keramičke, a izrađuju se prema potrebama svakog pacijenta.

Member of

Clear aligneri

Članstva i akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up