Oralna kirurgija

Zahvate obavljamo sigurno, bezbolno i brzo

Oralna kirurgija specijalizirana je grana stomatologije čiji je fokus rada patologija i rekonstrukcija čeljusnih kostiju, zuba i mekih tkiva usne šupljine.
U Poliklinici Fiziodent izvode se svi oralno-kirurški zahvati, od čega su najčešći kirurško uklanjanje umnjaka i zaostalih korjenova, apikotomija, augmentacije sinusa i alveolarnih nastavaka zubnih lukova u sklopu dentalne implantologije te zahvati na mekim tkivima usne šupljine.

Moderna dentalna implantologija objedinjuje specijalistička znanja iz oralne kirurgije, parodontologije i stomatološke protetike.
Specijalisti naše Poliklinike imaju dugogodišnje iskustvo u dentalnoj implantologiji s posebnim interesom i ekspertizom za implanto-protetske rekonstrukcije u estetskoj zoni.

Oralni kirurzi svaki zahvat obavljaju sigurno, bezbolno i brzo, tako da se pacijenti mogu opušteno odlučiti na svaki kirurški zahvat.

Implantati su vrlo traženo dentalno rješenje jer je to suvremena metoda za saniranje gubitka jednog ili više zuba, koja ne zahtijeva brušenje susjednih zuba.
Na fotografijama ispod nalaze se dentalni implantat, abutment (veza između implantata i krunice na implantatu) i krunica na implantatu.
Dentalni implantati imaju mnoge prednosti jer osim estetske uloge, zubima osiguravaju i funkcionalnu ulogu. Implantat ima važnu ulogu korijena zuba, povezujući se s kosti.
Postaje trajni dio žvačnog sustava te pacijent ima osjećaj „kao da ponovno ima svoje zube” jer pružaju potpuno prirodan osjećaj.

Koji su preduvjeti za pacijenta kako bi ugradio implantat?

- Dovoljna debljina i visina kosti.
- Zdravo zubno meso i zadovoljavajuća oralna higijena.
Prvi korak ugradnje dentalnih implantata u Poliklinici Fiziodent je izrada individualnog plana terapije za koji je potreban ortopan te ponekad CBCT regije u koju se ugrađuje implantat.
Postupak ugradnje titanskih implantata traje samo pola sata, radi se u lokalnoj anesteziji, tako da je potpuno bezbolan, a oporavak pacijenta nakon zahvata je brz. Sam postupak cijeljenja i povezivanja implantata s kosti traje 3 do 9 mjeseci, nakon toga slijedi izrada suprastrukture na implantatu (krunica na implantatu).
Dentalni implantati zahtijevaju jednaku brigu o higijeni kao i zubi. Važno je redovito prati zube, čistiti koncem i interdentalnim četkicama međuzubne prostore, ispirati usnu šupljinu antibakterijskim vodicama te ići na redovite kontrole doktoru dentalne medicine kako se ne bi javila upala oko implantata, tzv. periimplantitis, koja rezultira gubitkom implantata.

Ugradnjom implantata pacijentima se vraća potpuna estetika i funkcionalnost, što je vidljivo iz prikaza slučaja pacijenata prije i poslije. Na lijevoj fotografiji je početna situacija prije vađenja gornjeg i donjeg mosta, a na desnoj je prikaz situacije nakon ugradnje implantata sustavom all on four i all on six.
Metoda all on four označava četiri implantata, dok all on six označava šest implantata koji nose niz od 10 do 14 zuba te nadomještaju zube u bezubog pacijenta. Radi se o fiksnom protetskom nadomjesku (most na implantatima) koji ima ulogu rehabilitacije žvačnog sustava. Prednost ovog sustava je imedijatno opterećenje implantata, što znači da unutar 24 sata pacijent koji je bio bez zuba dobiva privremene zube.

Member of

Clear aligneri

Članstva i akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up