fbpx

Protetika

Ovisno o željama i mogućnostima, nadomještamo izgubljene zube

Zahvaljujući dentalnoj protetici u Poliklinici Fiziodent brzo ćete moći imati potpun osmijeh. Dentalna protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba.

U dentalnoj protetici pacijenti mogu birati ovisno o slučaju, željama i mogućnostima, mobilne radove, koji podrazumijevaju djelomične i potpune proteze te fiksne radove, koji uključuju krunice i mostove.

KRUNICE

Krunica je fiksni protetski rad koji se izrađuje na zubu koji treba rekonstrukciju zbog nastalog oštećenja (lomovi, trošenje, liječeni zubi i promjena boje zuba) i zaštitu od daljnjeg propadanja.

MOSTOVI

Most je fiksnoprotetski rad koji nadomješta izgubljeni zub uz preparaciju (brušenje) susjednih zuba, koji služe kao nosači za međučlan (zub koji je potrebno nadomjestiti).

INLAY, ONLAY I OVERLAY

Inlay, Onlay i Overlay su protetski nadomjesci za zube, koji se upotrebljavaju za rekonstrukciju karijesom ili traumom oštećenog zuba, slično kao i uobičajeni ispuni. Odlična su alternativa krunicama za one pacijente koji preferiraju minimalno invazivnu terapiju. Izrađuju se u dentalnom laboratoriju Poliklinike Fiziodent te su bolje rješenje od klasičnih ispuna s estetske i funkcionalne strane.

LJUSKICE

Ljuskice (veneers) su popularno protetsko rješenje kojim se mijenja oblik i boja prednjih zuba, što omogućuje vrhunsku estetiku osmijeha (za sve koji žele hollywoodski osmijeh). U većini slučajeva zahtijeva minimalno brušenje, a u nekima je moguća izrada bez brušenja.

Primjer protetske terapije Maryland Zircon

Pacijentu u nastavku u Poliklinici Fiziodent saniran je nedostatak gornje desne dvojke. Nedostatak zuba se nakon ortodontske terapije nadomjestio Maryland Zirconom, za koji je poznato da se minimalno bruse dva susjedna zuba. Novi zub pacijentu je dugoročno rješenje za potpun osmijeh.

Member of

Clear aligneri

Članstva i akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up