Fiksna ortodoncija

Fiksna ortodontska terapija ispravlja najkompliciranije anomalije

Zahvaljujući ortodonciji ne postoji nemoguće kod ispravljanja položaja zuba. Danas je moguće napraviti velike promjene u kraćem roku nego prije uz nove metode i tehnologije.

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem estetskih i funkcionalnih anomalija položaja zubnih lukova i zuba. Pacijenti ovisno o nizu čimbenika biraju mobilne ili fiksne ortodontske naprave (aparatiće).

Fiksna ortodontska terapija namijenjena je svim dobnim skupinama po završetku rasta i razvoja zuba. Terapija se sastoji od postavljanja bravica na zube i žice koja će ispravljati položaj zuba. Razlikuju se klasične metalne, estetske i samoligirajuće bravice.

U Poliklinici Fiziodent pacijenti mogu birati između velikog broja bravica koje će zadovoljiti svačije estetske potrebe i želje.
„Uz fiksnu ortodonciju ispravite najkompliciranije estetske i funkcionalne anomalije!“
Karlo Sudarević, dr. med. dent.
specijalist ortodoncije i ravnatelj poliklinike

Novi pacijenti mogu potpuno besplatno bilo koji dan dogovoriti prvi pregled i konzultaciju s našim doktorima dentalne medicine!

Rezerviraj besplatni pregled

Koje vrste bravica možete odabrati?

Ortodontske kontrole

Važan korak u ortodontskoj terapiji su kontrole koje se ponavljaju svakih četiri do šest tjedana, a ponekad i češće. Na kontrolama ortodont pojačava žice, ako je to potrebno, kontrolira se tok terapije i provodi plan. Trajanje terapije ovisi o tipu anomalije i zahtjevnosti slučaja.
Nakon skidanja aparatića pacijenta se upućuje na obvezno nošenje retainera kako bi zubi zadržali poziciju u koju su dovedeni terapijom. Retainer je jednostavna i učinkovita mobilna naprava koja se nosi uglavnom noću. Odličan rezultat terapije moguće je zadržati isključivo redovitim nošenjem retainera. U slučaju nenošenja, brzo dolazi do recidiva, odnosno pomaka zuba prema stanju prije terapije.

Primjeri fiksnih ortodontskih terapija

2023 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up