Fiksna ortodoncija

Fiksna ortodontska terapija ispravlja najkompliciranije anomalije

Zahvaljujući ortodonciji ne postoji nemoguće kod ispravljanja položaja zuba. Danas je moguće napraviti velike promjene u kraćem roku nego prije uz nove metode i tehnologije.

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem estetskih i funkcionalnih anomalija položaja čeljusti i zuba. Pacijenti ovisno o nizu čimbenika biraju mobilne ili fiksne ortodontske naprave (aparatiće).

Fiksna ortodontska terapija namijenjena je svim dobnim skupinama po završetku rasta i razvoja zuba. Terapija se sastoji od postavljanja bravica na zube i žice koja će ispravljati položaj zuba. Razlikuju se klasične metalne, estetske i samoligirajuće bravice.

U Poliklinici Fiziodent pacijenti mogu birati između velikog broja bravica koje će zadovoljiti svačije estetske potrebe i želje.
„Uz fiksnu ortodonciju ispravite najkompliciranije estetske i funkcionalne anomalije!“
Karlo Sudarević, dr. med. dent.
specijalist ortodoncije i ravnatelj poliklinike

Novi pacijenti mogu potpuno besplatno bilo koji dan dogovoriti prvi pregled i konzultaciju s našim doktorima dentalne medicine!

Rezerviraj besplatni pregled

Koje vrste bravica možete odabrati?

Ortodontske kontrole

Važan korak u ortodontskoj terapiji su kontrole koje se ponavljaju svakih četiri do šest tjedana, a ponekad i češće. Na kontrolama ortodont pojačava žice, ako je to potrebno, kontrolira se tok terapije i provodi plan. Trajanje terapije ovisi o tipu anomalije i zahtjevnosti slučaja.
Nakon skidanja aparatića pacijenta se upućuje na obvezno nošenje retainera kako bi zubi zadržali poziciju u koju su dovedeni terapijom. Retainer je jednostavna i učinkovita mobilna naprava koja se nosi uglavnom noću. Odličan rezultat terapije moguće je zadržati isključivo redovitim nošenjem retainera. U slučaju nenošenja, brzo dolazi do recidiva, odnosno pomaka zuba prema stanju prije terapije.

Primjeri fiksnih ortodontskih terapija

Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
crossmenuchevron-up