Smiley face

Estetska stomatologija


Estetska stomatologija

LJUSKICE/ VENEERS

Keramičke ljuskice ili Veneers su jedno od najboljih estetskih rješenja u suvremenoj estetskoj stomatologiji za postizanje “hollywoodskog osmijeha”. To su tanki prozirni porculanski listići koji prianjaju na prednju površinu zuba, a mogu se koristiti za ispravljanje mnogih nepravilnosti kao što je oblik, veličina, položaj i boja zuba. Ako želite vratiti samopouzdanje svojem osmijehu, onda su ljuskice idealno rješenje za postizanje skladno
oblikovanih zubi i blistavo bijelog osmijeha. Idealni ste kandidat ako većinom imate svoje očuvane zube i nemate velike kompozitne ispune. Tijekom konzultacija s našim stomatolozima, saznat ćete koja vrsta ljuskica je optimalna za Vaše zube, uzimajući u obzir željeni konačni rezultat. U današnje vrijeme su aktualne i Prepless ljuskice, za koje nije potrebno prethodno brušenje.

   

 

Pacijentica Anita je nakon ortodontske terapije odlučila ljuskicama produžiti jedinice. Stavljene su joj prepless ljuskice, što znači da zubi nisu brušeni.
Gornje dvije fotografije su prije Anitinog zahvata, a donje dvije nakon zahvata.

 

Još jedan prikaz ljuskica na gornjim jedinicama:

   

 

ESTETSKI ISPUNI

Estetski/kompozitni ispuni su odlično rješenje ako želite postići potpuno prirodni izgled zubi nakon oštećenja. Izrađuju se u ordinaciji tijekom jednog posjeta. Posebno su korisni pri zatvaranju praznina među zubima, popravljanju otkrhnutih zubi i davanju ujednačenijeg i ravnijeg izgleda zubima. Približno odgovaraju prirodnoj boji i izgledu zubi.
Kemijski se povezuju sa zubnom strukturom. Povezivanjem bijelih plombi sa zubom obnavlja se 85-95% izvorne snage zuba. Eventualna osjetljivost zubi je minimalna i kratka zbog adhezije koja se koristi. Mogu se koristiti i na prednjim i na stražnjim dijelovima zuba bez utjecaja na estetiku. Mogu se popraviti ako se oštete.

 

Prikaz promjene amalgamskog ispuna u kompozitni ispun:

 

IZBJELJIVANJE ZUBI

Uzrok promjene boje zubi možemo naći u genetskim i degenerativnim promjenama, antibioticima, starenju kao i u učestaloj konzumaciji obojene hrane i pića, te dodataka prehrani. Neispravno liječeni zubi također mogu dovesti do neželjene promjene boje zuba, kao i zubi nakon endodontskih liječenja.

U našoj Poliklinici koristimo Opalescence Boost sredstvo za izbjeljivanje.

Uz prethodnu zaštitu zubnog mesa, peroksidni gel se nanosi na krunu zuba u 3 serije po 20 minuta. Žuti pigementi se razbijaju snagom kisika iz peroksida i pretvaraju u bijele. Isti postupak se ponavlja u roku tjedan-10 dana. Nakon izbjeljivanja moguća je preosjetljivost zuba, u trajanju od jednog-dva dana, te blage, prolazne iritacije zubnog mesa.

Sviđa vam se stranica i želite da i drugi saznaju za naše usluge? Podijelite na društvenim mrežama!