Estetska stomatologija

Pružamo najbolja estetska rješenja u suvremenoj estetskoj stomatologiji

LJUSKICE ZA ZUBE

Ljuskice za zube su trajni protetski nadomjesci kojima postižemo savršen osmijeh. Keramičke ljuskice daju vrhunske estetske rezultate i predstavljaju brzo, efikasno i trajno rješenje za lijep osmijeh.

Ljuskice predstavljaju iznimno estetsko rješenje kod obojenih ili otkrhnutih zubi. Njima možemo promijeniti boju, nagib ili veličinu zuba te riješiti problem potrošenih zuba i zuba s erozijama.
Keramičke ljuskice nude nam mogućnosti koje ne možemo postići nijednom drugom vrstom rada, a sve to uz minimalno brušenje zuba. Brušenje ovisi o položaju zuba, pa katkad ne moramo ništa brusiti, nego lijepimo ljuskicu na zub i time postižemo harmoničan osmijeh. Trajnost ljuskica ovisi o biološkim faktorima, ali i samoj oralnoj higijeni.

Ako želite vratiti samopouzdanje svom osmijehu, onda su ljuskice rješenje za vas. Idealan ste kandidat ako imate svoje očuvane zube i nemate velike kompozitne ispune. Tijekom konzultacija s našim doktorima dentalne medicine, saznat ćete koje vrste ljuskica su optimalne za vas.

ESTETSKI ISPUNI

Estetski ispuni idealno su rješenje za postizanje lijepog i prirodnog osmijeha.
To su kompozitni ispuni, poznatiji kao bijele plombe, a izrađuju se u ordinaciji tijekom jednog posjeta. Njihova primjena omogućuje kvalitetno popravljanje otkrhnutih zubi i zatvaranje praznina među zubima. Osim što nadoknađuju gubitak tvrdih zubnih tkiva, bijele plombe imaju i estetsku vrijednost. Estetski ispuni odgovaraju prirodnoj boji i izgledu zubi, a mogu se popraviti ako se oštete. Upotrebljavamo ih i na prednjim i na stražnjim dijelovima zuba kako bismo postigli vrhunske rezultate u oblikovanju prirodnog i zdravog osmijeha.

IZBJELJIVANJE ZUBI

Zdravi i blistavo bijeli zubi san su svakog od nas. Vaš osmijeh je izrazito važan te je odraz ukupnog zdravlja osobe i često prva stvar koji drugi primjećuju na vama. Stoga ne iznenađuje što je izbjeljivanje zubi najtraženiji estetski stomatološki zahvat. Izbjeljivanje zubi je tretman kojim se postojeća boja zuba mijenja u nekoliko nijansi svjetliju.

Boja zuba može biti narušena različitim genetskim i degenerativnim promjenama, promjenom kvalitete mineralizacije ili nakupljanjem određenih vrsta pigmenata u zubu. Nadalje, konzumacija obojene hrane i pića, kao i loše endodontsko liječenje zuba također su čest uzrok promjene boje zuba. Izbjeljivanje zubi je idealno za osobe koji imaju zdrave zube, a željele bi još ljepši osmijeh.
Zubi se mogu izbijeliti različitim metodama.
crossmenuchevron-up